De juiste keuzes maken over het energiecontract van jouw bedrijfspand of kantoor? Bij Abram helpt je verder!

Met de grote schommelingen in de energieprijzen van de afgelopen jaren, is het kiezen van het juiste energiecontract een belangrijk thema geworden. Als vastgoedbeheerder begrijpen we dat energiekosten zwaar meewegen in de servicekosten, waar uiteindelijk de huurders voor opdraaien.

In deze blog lees je daarom meer over onze kijk op energiecontracten en hoe wij je hiermee verder kunnen helpen.

 

De verschillende contracten

Er zijn verschillende energiecontracten, zo kun je bijvoorbeeld een contract voor een langere periode of voor minimaal een jaar afsluiten. Maar je kunt ook kiezen voor een variabel contract via de spotmarkt, waar de prijzen elk kwartier veranderen. Hierdoor betaal je maandelijks een verschillend tarief voor je elektra.

Hogere energiekosten betekenen een hoger voorschot van de servicekosten, waardoor huurders bereid zijn minder huur te betalen. Dit heeft als gevolg dat de huurstroom en daarmee de waardering van het pand of kantoor, lager uit kan vallen.

De verduurzaming van je kantoor of pand

Duurzaamheid is een groeiend aandachtspunt. De keuze voor groene stroom kan namelijk een grote impact hebben op zowel het milieu als de portemonnee. Sommige leveranciers bieden dit al aan, maar er zijn ook andere leveranciers die deze optie nog niet hebben.

Op het gebied van groene stroom werken wij samen met Audax Renewables, waar diverse mogelijkheden zijn om duurzame stroom tegen aantrekkelijke tarieven af te nemen.

Een betere situatie voor verhuurder en huurders

Het einde van het jaar nadert en daardoor worden veel mensen geconfronteerd met aflopende energiecontracten. De huidige conflicten in de wereld dragen daarnaast bij aan de onzekerheid op de energiemarkt, waardoor het maken van de juiste keuzes nog complexer wordt.

Wij hebben als vastgoedbeheerder veel ervaring met verschillende contractopties opgedaan. Door deze ervaring kunnen wij, in samenwerking met onze leveranciers, de juiste kennis en adviezen met onze vastgoedeigenaren delen. Op deze manier kunnen zij weloverwogen beslissingen maken en een betere situatie creëren voor de verhuurder en huurders.

In deze periode, van belangrijke overwegingen op het gebied van energie, staan wij Bij Abram Vastgoedbeheer voor je klaar om je te adviseren en te assisteren bij het maken van weloverwogen keuzes. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies en begeleiding.

Terug naar overzicht