Project Duurzaamheid Meridiaan 51-63

Vorig jaar zijn de eigenaren van dit pand naar ons toe gekomen met een hulpvraag:

Kan Abram Vastgoedbeheer helpen met de verduurzaming van het pand in combinatie met een aantal renovaties.

Het antwoord was: Yes, we can!
Nu een aantal zaken zoals het dak en het verwarmingssysteem aan vervanging toe was, leidde dit tot een mooie combinatie, omdat verduurzaming nog makkelijker is te realiseren als er tegelijkertijd keuzes gemaakt moeten worden rondom nieuwe installaties.

De verduurzaming van het pand was in dit geval een onderdeel van een totaal pakket aan investeringen, waarbij dus zorgvuldig met budget moet worden omgegaan. Voordeel was dat er al een prima energielabel aanwezig was: A.

Na besprekingen met de eigenaren en onze adviseurs heeft dit geresulteerd in de aanschaf en installatie van:

  • Nieuwe verwarmingsapparatuur, met vernieuwde regelapparatuur voor een lager verbruik.
  • Vernieuwing van het dak.
  • Plaatsen van 66 zonnepanelen.
  • Algemene ruimtes voorzien van LED verlichting + bewegingsmelders.

Niet alleen is er nauw overleg geweest tussen de eigenaren en toeleveranciers, ook de huurders zijn betrokken bij de plannen, waarbij een huurdersoverleg heeft plaatsgevonden in oktober 2022. Daarbij hebben de eigenaren ervoor gekozen om zelf hun plannen te presenteren aan de huurders, onder het genot van een hapje en een drankje. Een actie die zeer is gewaardeerd en tot interessante discussies heeft geleid.

In maart 2023 zijn de zonnepanelen aangesloten en is een einde gekomen aan een mooi project waarbij we maatwerk hebben kunnen leveren.

Plan een afspraak in!